Grace Building

Grace Building

The center core building is now inhabited by an organic curved bamboo enclosure with internal cutouts and connections that allow clear view from one side of the building to the other. Maximum ceiling height was a constant concern and linear sconces were used for lighting against the bamboo form.

Wood ceiling circulation areas either bleed into open office spaces or are clearly defined by frameless glass partitions allowing privacy where close to workstations. The stations have low divider allowing views through the building and to the city beyond.

Private offices exist as transparent rectangles integrating with the open office workstations.

Key Materials:
• Bamboo wall covering
• Etched glass
• Cork
• MDF paneling

IMG_2942.jpg
IMG_3183.jpg
IMG_3145.jpg
IMG_2717 EDIT.jpg
IMG_3338.jpg
 DESIGN TEAM: Stephen MacCracken (Principal) Daniel Robinson (Principal) William Ho  CONTRACTOR:  Lehr Construction Corporation   CONSULTANTS:  Robert Derector Associates  (MEP)  Robert Derector Telecommunications  (IT & AV)  Lighting Workshop  (Lighting Design)  Acoustic Dimensions  (Acoustics)  FURNITURE CONSULTANT:  Page & Moris   PROJECT MANAGEMENT:  VVA Inc.   PHOTOGRAPHY:  Magda Biernat

DESIGN TEAM:
Stephen MacCracken (Principal)
Daniel Robinson (Principal)
William Ho

CONTRACTOR:
Lehr Construction Corporation

CONSULTANTS:
Robert Derector Associates (MEP)
Robert Derector Telecommunications (IT & AV)
Lighting Workshop (Lighting Design)
Acoustic Dimensions (Acoustics)

FURNITURE CONSULTANT:
Page & Moris

PROJECT MANAGEMENT:
VVA Inc.

PHOTOGRAPHY:
Magda Biernat